2010. május 11., kedd

Şapte milioane pentru Grădiniţa Românească din Jula

În urma solicitării unei subvenţii la Oficiul Primului Ministru, Secretariatul de Stat pentru Minorităţi şi Politică Naţională din cadrul acestuia va finanţa Grădiniţa din Oraşul Mare Românesc din Jula cu o sumă de 6.977.610 forinţi.

Din cei aproape 7 milioane de forinţi, Grădiniţa Românească va realiza în această vară schimbarea acoperişului şi jgheabului de acoperiş, amenajarea acoperişului pentru terase, renovarea soclului şi a faţadei.

Lucrările vor începe la 12 iulie şi trebuie să fie finalizate până pe 23 august, când vor fi deschise din nou porţile Grădiniţei Româneşti.

26 de copii înscrişi la Grădiniţa românească din Jula

Săptămâna trecută au avut loc înscrierile la Grădiniţa din Oraşul Mare Românesc din Jula. Au fost înscrişi 26 de copilaşi în cele patru grupe ale grădiniţei. De la 1 septembrie 2010, în grupa „Ursuleţul”, din cei 27 de copii 3 vor fi începători, educatoarele lor fiind Monica Marc şi Maris Tiborné. În grupa „Veveriţa”, din cei 24 de copii 4 vor fi noi, iar educatoarele lor vor fi Florica Cefan Ruja şi Bencze Erika. 28 de copii vor fi în grupa „Fluturaşul”, dintre care 9 vor fi abia de 3 ani, iar de ei o să aibă grijă educatoarele Nicoleta Máté şi Hajdú Mihályné. În grupa „Buburuza” vor educa cei 28 de copii educatoarele Maria Rocsin Pekárik şi Kern Józsefné, cei mai mici fiind 10 la număr.